HET BELANG VAN EEN STABIELE BLOEDSUIKERSPIEGEL

Je koolhydraatmetabolisme is het mechanisme dat je lichaam gebruikt om energie uit je voeding te halen. Tweevoudige en meervoudige koolhydraten uit voeding worden door je lichaam afgebroken tot glucose, de belangrijkste bron van energie voor je cellen. 

Een voorbeeld van tweevoudige koolhydraten is bijvoorbeeld sacharose (riet- of bietsuiker), wat tegenwoordig toegevoegd wordt aan heel wat bewerkte voeding

Meervoudige koolhydraten vind je dan weer terug in o.a. pasta, brood, rijst en zetmeelrijke groenten. De afbraak van tweevoudige en meervoudige koolhydraten tot glucose zorgt dus voor het vrijkomen van energie, maar ook voor pieken in je bloedsuikerspiegel.

Dat is op zich geen probleem, maar wanneer je regelmatig dergelijke pieken in je suikerwaarden ervaart – door een teveel aan koolhydraten in je voedingspatroon - kan je bloedsuikerspiegel ontregeld raken.



Het belang van een stabiel suikerspiegel:

Om je goed en gezond te voelen, is het belangrijk om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. 

Een stabiele suikerspiegel zorgt op korte termijn namelijk voor minder energiedips en minder cravings naar zoet, maar ook voor een betere nachtrust en een sterker immuunsysteem. 

De belangrijkste effecten bevinden zich echter op lange termijn, want door je suikerwaarden stabiel te houden, vermijd je heel wat gezondheidsrisico’s, zoals chronische ontstekingen, diabetes, huidaandoeningen en cardiovasculaire ziektes.


Maar wat kan je nu doen om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden? Hieronder enkele tips:

  • Beperk je inname van koolhydraten en vermijd bewerkte en suikerrijke voeding.
  • Kies zo veel mogelijk voor de volkoren variant van producten (bv volkoren brood, pasta, quinoa,…), want die bevatten meer vezels en nuttige voedingsstoffen.
  • Zet 1 à 2 keer per week onverzadigde vetten op het menu, zoals je terugvindt in vette vis of avocado’s. Gezonde vetten werken namelijk stabiliserend voor je bloedsuikerspiegel. 
  • Integreer voldoende eiwitten in je voedingspatroon. Eiwitten werken verzadigend, zonder je suikerwaarden te beïnvloeden.   
  • Drink voldoende water (+/- 2 liter per dag). Water zorgt ervoor dat een teveel aan suikers je lichaam verlaat via je urine en heeft zo een gunstig effect op je bloedsuikerspiegel. 
  • Zorg voor voldoende beweging. Wanneer je beweegt, verbrand je koolhydraten en daalt je bloedsuikerspiegel. Zeker na de maaltijd is dit een goed idee.
  • Zorg voor voldoende slaap
  • Plantenextracten, zoals het gepatenteerde Reducose®, kunnen helpen om de afbraak van koolhydraten tot glucose te verminderen. Zo zorgt de inname van Reducose® voor een koolhydraatrijke maaltijd ervoor dat er tot wel 40% minder suiker in je bloed terechtkomt. Reducose is het hoofdingrediënt van ons aller nieuwste supplement Balanced Sugar System.
 


HET BELANG VAN EEN STABIELE BLOEDSUIKERSPIEGEL

Waarom kiezen voor de RainPharma Skin Care?

RainPharma gelaatsproducten zijn natuurlijk, milieuvriendelijk en geschikt voor alle huidtypes, voor een stralende en gezonde huid. Maar waar zit het grote voordeel voor jou echt?

Lees meer

Een gezonde huid

De binnenkant van je lichaam is als het ware een spiegel voor de buitenkant; als je goed zorg draagt voor je binnenkant, zie je dat aan de buitenkant. ontdek 4 building blocks voor een mooie, stralende huid.

Lees meer

Je spierrekening loopt langzaam leeg

Je hebt een spaarrekening nodig voor een gezonde financiële oude dag. Je hebt een spierrekening nodig voor een gezonde en energieke (oude) dag. Lees mee waarom je spierbehoud zo belangrijk is voor je. Wat kan je doen om spierafbraak te vermijden.

Lees meer

Hola Colombia

Deze zomer brengen wij het prachtige Colombia tot bij jou! Bij aankoop van één liter aan lichaams- of haarverzorgingsproducten in bruine RainPharma flessen, ontvang jij één gratis Colombian Black Pottery kommetje. Maar wat is Black Pottery en waarom koos RainPharma voor dit Colombiaanse aardewerk?

Lees meer

EEN GROENE SUPERHELD VOOR HUID ÉN HAAR

Dat broccoli gezond voor je is, heeft je mama je ongetwijfeld verteld als kind. Broccoli is een heuse superfood, en zit boordevol vitamines, mineralen en vezels die goed zijn voor je immuunsysteem. Maar wist je dat deze groene superheld ook wonderen doet voor je huid en haar?

Lees meer

LPG Endermologie

Waarom Lies en Fioralba zo fan zijn van LPG Endermologie

Lees meer

EEN GEZONDE HUID, VANBINNEN UIT

De binnenkant van je lichaam is als het ware een spiegel voor de buitenkant; als je goed zorg draagt voor je binnenkant, zie je dat aan de buitenkant.

Lees meer

ONDERSTEUN JE SPORTPRESTATIES MET DE JUISTE VOEDING

Dat gezonde voeding goed is voor je lichaam, staat buiten kijf. Maar wist je dat je voeding ook specifiek kan inzetten om je lichaam te ondersteunen tijdens én na het sporten?

Lees meer

WEINIG ENERGIE? DAT KAN AAN JE VOEDING LIGGEN

‘Je bent wat je eet’ is een gezegde dat je letterlijk mag nemen. Als je gezond en licht eet, zal je je ook gezond en fit voelen. Voel je je de laatste tijd dus vermoeid of heb je weinig energie? Dan kan dat aan je voeding liggen

Lees meer

Smart Nutrition Project

Een gezond gewicht bereiken? Je conditie of spieropbouw ondersteunen? Je huid verbeteren? Of je energieniveau opkrikken? Het kan allemaal met het Smart Nutrition Project.

Lees meer

Zo bereik je een gezond gewicht.

Dat voeding een impact heeft op je gezondheid en je gewicht, is geen nieuws. Pure, verse voeding ligt aan de basis van een gezond gewicht. Maar wat houdt dat nu juist in, gezond eten? Hier enkele do’s en don’ts voor een gezond eetpatroon.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x